Ligue 1


Ligue 1 streamSe Ligue 1 live stream hela säsongen på din dator. Ligue 1 är en av de mest spännande ligorna i Europa, särskilt efter det att lag som PSG och Monaco har storsatsa. Ska PSG ta hem titeln i år igen? Monaco kan skryta av några fantastiska värvningar och Lyon samt Marseille får vi aldrig räkna bort. Blir franska Ligue 1 lika jämn som tidigare år?

Ligue 1 live stream

För att se PSG, Lyon, Marseille, Monaco och de andra storlagen i Ligue 1 kan du göra enligt följande.

Signa upp för ett spelkonto hos Leo Vegas och se all action från den franska ligan med live stream. Du behöver bara sätta in 100 kr. Regler och villkor gäller. Länken till Leo Vegas hittar du här.

Spela på Ligue 1 odds

100% upp till 1000 kr Spela nu
Sätt in 100 kr – spela med 600 kr! Spela nu
Sätt in 200 kr – spela med 800 kr! Spela nu

Om Ligue 1

Den franska elitdivisionen Ligue 1 har ökat i status något enormt under de senaste åren. Visserligen hade fransk fotboll en guldålder i mitten av 1970-talet, då Saint Etienne härjade helt vilt i Europa, och under tidigt 1990-tal då Olympique Marseille var det bästa laget i Europa, men annars har den franska ligan under historien varit lillebror till de större ligorna i Europa. Så är det till viss del fortfarande, men avståndet har minskat.

Ligue spelas mellan början av augusti och början av maj, med en match i veckan normalt sett. I franska ligan spelas normalt en match på fredagskvällen och sedan en större mängd matcher på lördagseftermiddagen. En match brukar också sändas sent på söndagskvällen.

Man brukar säga att man ska se på fransk fotboll för att se hur framtidens fotboll kommer att se ut. De franska lagen är inte sena med att hitta på nya taktiker och experimentera friskt. Dessutom är spelaromsättningen så stor i den franska fotbollen att det är svårt för många lag att satsa långsiktigt. Man får helt enkelt ta större risker. Genom detta skapas en mycket intressant fotboll. Försvarsspelet liknar till stor del det italienska, men ytterbackarna har en mer offensiv roll. Anfallet är mer av tysk karaktär, med mängder av löpningar från såväl mittfält som anfallsspelare.

Genom historien har Saint Etienne varit det mest framgångsrika laget i den franska toppdivisionen Ligue 1, eller le Championnat, som den också kallas. Monaco, som vi i dag finner i andradivisionen, är ett annat klassiskt storlag. De lag som är mest framträdande i dagens seriespel, Bordeaux, Paris SG, Marseille och Lyon, är också traditionellt sett att betrakta som så kallade storlag. Paris SG är emellertid en ganska ung klubb. Den grundades nämligen så sent som på 1970-talet.

Under 2000-talet har Lyon fullständigt dominerat den franska fotbollen. Man tog faktiskt sju raka titlar mellan 2002–2008. Ett antal cuptitlar och en rad fina placeringar i Champions League lyckades man också ta under dessa år. De senaste åren har dock den franska traditionen med en extrem bredd kommit tillbaka. Franska ligan, Ligue 1, är förmodligen den jämnaste ligan i Europa. De lag som kvalificerar sig för Europa League är till exempel olika i princip varenda år. Lyon och Marseille får aldrig räknas bort. Paris SG har gjort en jättesatsning med ”Dubaipengar” och tog hem ligan både 2012/13 och 2013/14 med Zlatan Ibrahimovic som stor fältherre. Monaco har storsatsat med högprofilerade spelare men har nu också tappat ett par gubbar. Sedan finns ett gäng lag som skuggar täten, men inte kan väl något lag hota PSG?

Lagen i Ligue 1 säsongen 2014/15

Bastia
Bordeaux
Caen
Evian
Guingamp
Lens
Lille
Lorient
Lyon
Marseille
Metz
Monaco
Montpellier
Nantes
Nice
Paris Saint-Germain
Reims
Rennes
Saint-Étienne
Toulouse