Serie A live stream

Serie A streamSerie A är en av de äldsta serierna i Europa. Det var engelska sjömän som introducerade italienarna till fotbollen och de första klubbarna grundades redan på 1800-talet. Framför allt var det klubbar i kuststäderna, med Genoa som pionjärstad, som var först ut att skapa den italienska fotbollen. Dagens fotboll är annorlunda än den var en gång i tiden, men spänningen, kreativiteten och det härliga italienska temperamentet finns alltid där. Missa ingen action genom Serie A live stream.

Serie A live stream

Det finns två sätt att se Serie A live stream på datorn eller i TV:n. Med nedan två alternativ kan du se varenda match ända in i maj.

ettKöp “matchbiljetter” på CSports. Det fungerar som klassisk PPV. Du betalar en peng och sedan är det bara att sätta sig framför datorn när det är dags för match. Du kan också köpa paket för 1-12 månader med en gång. Följ den här länken för ett specialerbjudande.

tvaSkaffa ett spelkonto på Bet365 och se nästan alla matcher i Serie A med live stream. Först skapar du ett spelkonto. Sedan sätter du in minst 100 kr. Därefter har du tillgång till 300+ matcher med live stream. Dessutom får du en bonus på dina pengar. Följ den här länken för att komma rätt.

Spela på Serie A odds

bet365 odds 1000 kr bonus + 500 kr i mobilen Spela nu
SuperLenny 1000 kr bonus med låga omsättningskrav Spela nu
ComeOn spel 400 kr i bonus om du sätter in 100 kr Spela nu

Serie A

I dag har Serie A 20 lag. Varje lag spelar alltså 38 matcher. Säsongen löper mellan slutet av augusti och mitten av maj. Om det inte är EM eller VM brukar cupfinalen spelas i början av juni. Italienska Serie B fortsätter faktiskt långt in i juni.

Inter och Milan från Milano samt Juventus från Turin är både de mest meriterade och kända lagen i Italien. Det brukar vara så att italienarna, oavsett vilket annat favoritlag de än har, även håller på något av storlagen. Juventus är i särklass meritmässigt. Klubben har totalt skrapat ihop hela 29 ligatitlar (scudetto). Dessutom har man kommit på andraplats hela 19 gånger. Inter och Milan kommer dock inte så jättelångt efter. Med Inters återkomst under 2000-talet har man nu kommit ikapp Milan. De två Milanolagen har faktiskt exakt samma meritlista i Serie A. Klubbarna har 18 segrar och 15 andraplatser. Bland de andra klubbar som är relativt meriterade märks Bologna och Genoa. Storlag som Napoli och Roma har bara ett par titlar var.

I dag är de tre storlagen Milan, Inter och Juventus givetvis favoriter inför varje säsong. På senare år har dock styrkeförhållandena ändrats något. Napoli, Fiorentina och Roma är alltid med i toppen.

Under 1980-talet var Serie A visserligen populär, men det spelades inte direkt någon sprudlande fotboll. Det var faktiskt vanligt att många lag spelade oavgjort i över hälften av matcherna. Under 1990-talet ändrades detta, bland annat genom införandet av regeln om tre poäng för vinst. Samtidigt innebar ett stort antal importer från Sydamerika att fotbollen blev mer offensiv. Under 2000-talet har den positiva utvecklingen fortsatt. I dag räknas Serie A inte som någon tråkig liga. Visserligen är styrkeförhållandena ganska ojämna fortfarande. Milan, Inter och Juventus förlorar sällan mot lagen i botten, men de mindre lagen kan stå upp relativt bra. Och det blir målrikare än vad man kan tro.

Genom de senaste årens utveckling, från ett försvarsinriktat spel till ett mer offensivt spel, har lagen i Serie A kunnat hävda sig mycket bra i de europeiska klubblagsturneringarna. Milan är faktiskt det andra bästa laget i Europa efter Real Madrid när det handlar om titlar i Europacupen för mästarlag/Champions League.

Serie A är den europeiska fotbollsliga där svenskar har gjort mest intryck. Kurre Hamrin och Gre-No-Li är bara några av de namn som har dominerat italiensk fotboll. Milan är den klubb som har haft flest svenska influenser. Förutom de redan nämnda spelarna har även Jesper Blomqvist och Andreas Andersson spelat i Milan. I dag återfinns givetvis allas vår Zlatan Ibrahimovic i Milan.

Läs mer om Serie A på den officiella webbplatsen.

Lagen i Serie A säsongen 2014/15

Atalanta
Cagliari
Cesena
Chievo
Empoli
Fiorentina
Genoa
Inte
Juventus
Lazio
Milan
Napoli
Palermo
Parma
Roma
Sampdoria
Sassuolo
Torino
Udinese
Verona