Toppmatcher helgen 23-24 september


Välkommen till vår översikt av de hetaste matcherna i de europeiska ligorna nu i helgen. Vi har kommit fram till matchdag 6 i majoriteten av toppligorna och vi har en del guldkorn att se fram emot.

Premier League

I Premier League är det märkligt fritt från “större” fajter. Det närmare vi kommer en stormatch är väl West Ham – Tottenham eller Southampton – Manchester United och varken någon av dessa matcher är någon höjdare på kalendern. Att det kommer att bli action är det dock inte tu tal om. Säsongen har inletts på ett sprakande sätt och vi kan inte dra oss till minnes senast det var så många riktigt målrika möten.

Premier League ser du med ett konto på Viaplayklicka här för att streama matcherna.

Höjdpunkterna i Premier League
23/9 13:30 West Ham – Tottenham
23/9 16:00 Southampton – Manchester United

Serie A

Kikar vi på Serie A har vi en del mer högprofilerade matcher. Den stora fajten för helgen är Juventus – Torino som spelas kl. 20:45 på lördagen. Det är Turin-derby och även om Juventus som alltid är storfavoriter brukar det spraka ganska bra om dessa matcher. Ett annat klassiskt möte är Sampdoria – Milan som går på söndagen.

Höjdpunkterna i Serie A
23/9 20:45 Juventus – Torino
24/9 12:30 Sampdoria – Milan

La Liga

I La Liga ska Real Madrid försöka vända den klart negativa trenden när man åker till Baskien för att ta sig an Alavés. Allt annat än tre poäng här kan få även den mest inbitna Real-fan att börja ropa om Zidanes avgång. Även Barcelona har bortamatch, detta mot Girona. Den mest högprofilerade matchen i helgens omgång är dock Atlético Madrid – Sevilla. Sevilla parkerar just nu på en andra plats i La Liga medan Atlético skuggar platsen bakom.

Höjdpunkterna i La Liga
23/9
13:00 Atlético Madrid – Sevilla
16:15 Alavés – Real Madrid
20:45 Girona – Barcelona