Allsvenskan på TV och streaming

allsvenskanAllsvenskan är den enda riktiga ligan för många svenskar. Visst, La Liga, Premier League och Serie A kanske bjuder på bättre fotboll och större stjärnor, men det är något speciellt med Allsvenskan. Kulturen och traditionen spelar givetvis stor roll. Håller man på ett lag i Allsvenskan ger man allt för det laget.

Allsvenskan är kultur och det är mer prestige i Lennart Johanssons pokal än man kan tro. Ska Malmö vinna i år igen eller blir det något av Stockholmslagen? Eller blir det Norrköping? Klart är att det alltid blir jämnt i Allsvenskan.

Live stream Allsvenskan

Det finns två sätt att se Allsvenskan live stream på datorn. Här ser du hur du kan gå tillväga.

Viasat fotboll Bästa kanalpaketet för all sport.
cmore fotboll Bästa streaming för svensk fotboll.

Spela på Allsvenskan odds och se matcherna live

Här hittar du spelbolag där du kan streama fotboll live samtidigt som du bettar på matcherna.

unibet live stream Bästa spelbolaget med streaming.
LeoVegas streaming Snabbast växande bettingsidan.
Bethard streaming Höga odds och live streaming.

Om Allsvenskan

En sak som är speciell med Allsvenskan, i jämförelse med andra fotbollsligor runt om i Europa, är att Allsvenskan är ytterst jämn, år efter år. Det är mycket svårt att tippa vilket lag som kommer gå hem med bucklan när alla matcher är färdigspelade i november månad. På 1980- och 1990-talen fanns det några klubbar som kunde ta både en, två och tre titlar på rad, men det går inte längre. Det är bara att kika på vilka lag som har vunnit SM-guld under 2000-talet. På 13 säsonger har vi haft hela nio olika guldmedaljörer. Det är bara Djurgården (med tre titlar), Malmö FF samt Elfsborgs IF (med två titlar vardera) som lyckats med konststycket att vinna mer än en gång.

Att Allsvenskan tabellen är så jämn beror på att de flesta klubbar har en liknande ekonomi. Det finns inga schejker i den svenska fotbollen. En klubb kan inte ta fram stora plånboken och värva mängder av toppspelare. Det är ju också så att Allsvenskans status gör att det inte är så många duktiga spelare från utlandet som vill spela i Allsvenskan. En annan anledning till jämnheten är att de bästa spelarna normalt sett lämnar Allsvenskan under sommarmånaderna för att gå till utländska proffsklubbar.

Säsongen 2015 var det IFK Norrköping som drog det längsta strået. IFK Göteborg är den segerrikaste klubben i den svenska fotbollen om man räknar antalet Svenska mästerskap. Totalt har kamraterna från Göteborg tagit hem 18 SM-guld. Malmö FF skuggar på andraplatsen med 15 SM-guld. IFK Norrköping har 13 SM-titlar. Giganterna från Stockholm, AIK och Djurgården, har 7 vardera.

Läs mer om Allsvenskan på Allsvenskan.se. Ligan är utmärkt att spela på för att kanske tjäna lite extra pengar (och för att få mer spänning!). Vill du ha mer information om bonus på odds och betting så finns många bra sajter att kika närmare på.