Eredivisie streaming

eredivisieEredivisie är den högsta divisionen i det holländska seriesystemet. Ligan startade 1956 när man gjorde en ordentlig omstöpning av alla större regionala fotbollsligor i Holland. I Eredivisie ingår bara 18 lag. Det är samma antal lag som i Bundesliga, men två lag färre än till exempel Premier League, Serie och La Liga. Med 18 lag i serien spelar varje lag totalt 34 matcher under säsongen.

Eredivisie live stream

Det finns ett smart sätt att göra så att du kan se Eredivisie live stream med Ajax, PSV, Feyenoord och de andra storlagen.


Streama hos:

leovegas sport
LeoVegas är känt för sitt mobilcasino och de erbjuder nu också Sveriges snabbast växande bettingsida.

Du skaffar ett spelkonto på Leo Vegas. Sätt in minimisumman 100 kr och du kan se alla matcher från Eredivisie. Villkor och regler gäller för erbjudandet om livestreaming.


Om Eredivisie

Det är givetvis det lag som har placerat sig som nummer ett i tabellen när alla matcher är spelade som tar hem mästartiteln. Det lag som hamnar sist går till andradivisionen, Eerste Divisie. Lagen som placerar sig som nummer 16 och 17 går till play-off. Play-off i Holland är mycket speciellt. Åtta lag – två från Eredivisie och sex från Eerste Divisie – placeras i två grupper, där alla möter alla, både hemma och borta.

Eredivisie har alltid varit känt som en offensiv och målglad fotbollsliga. Ingenting har förändrats under de senaste åren. Den holländska fotbollen är inte direkt försvarsinriktad. Här är det full fart framåt från första minuten.

Enligt UEFA är Eredivisie den nionde bästa ligan i Europa. Det medför att Holland har fem platser i Europaspelet varje år. Klubben som vinner Eredivisie går direkt till gruppspelet i Champions League, medan tvåan får kvala. Tre klubbar går till Europa League.

Tidigare under åren har Eredivisie haft en högre status. Med lag som PSV Eindhoven, Ajax och Feyenoord har den holländska fotbollen alltid varit en maktfaktor i europeisk fotboll. Särskilt framgångsrika var de holländska klubbarna under 1970-talet. Ajax tre raka titlar i Europacupen för mästarlag (nuvarande Champions League) är nog höjdpunkter.

Det är just dessa tre klubbar som har lyckats bäst i den inhemska serien genom åren. Ajax leder maratonligan med sina 24 titlar. PSV Eindhoven skuggar med 18 titlar. Därefter kommer Feyenoord som har lyckats skrapa ihop 9 titlar. Faktum är att dessa tre lag har abonnerat på ligatiteln sedan 1965. Endast tre gånger har någon annan klubb slutat som ligasegrare. Det är AZ Alkmaar och Twente som har brutit dominansen.

Det är många kända spelare som har spelat en sejour i Holland. Nuförtiden räknas Eredivisie som en liga dit man går för att utvecklas för att sedan gå vidare till en störe klubb i Europa. Det finns dock ett antal storspelare som har spelat hela sin karriär i Holland. Bland de allra största namnen som har spelat i Eredivisie kan nämnas Ronaldo, som spelade en säsong för PSV Eindhoven under 1990-talet, Michael Laudrup, som avslutade sin karriär i Ajax, Cristian Chivu, som spelat fyra säsonger för Ajax, Luis Suárez, nu i Liverpool, men tidigare i Ajax och så givetvis vår svenske storstjärna Zlatan Ibrahimovic, som spelade för Ajax 2001–2004 innan flytten till Juventus.

Läs mer om Eredivisie på den officiella webbplatsen.