Live streaming

Fotboll är den populäraste sporten i Sverige, kanske till och med i världen. Detta gäller inte bara för personer som utövar sporten, utan även för åskådare och de som gillar att spela med pengar på sporten. Spelsidorna ville därför maximera spelupplevelsen för sina kunder och valde att börja erbjuda livesändning av matcherna. Vissa matcher som kunderna satsade på visades inte på TV, vilket man ville ändra på. Genom att erbjuda livesändning så kunde spelsajterna maximera spelandet samtidigt som kunderna blev riktigt nöjda med att kunna se matchen live. Perfekt kombination helt enkelt. Idag går detta begreppet under namnet livestreaming och handlar helt enkelt om att en sida på nätet visar en sportsändning live.

Vad bör man känna till kring livestreaming av fotboll?

Det är viktigt att man streamar fotbollsmatchen via en laglig sida och som erbjuder bra kvalitet. Det finns flera sidor som erbjuder detta, så att därför ha koll på om det är lagligt eller inte är väldigt viktigt. Här hos oss så har vi angivit några av de bästa kanalerna som man kan streama live via, helt lagligt.

Vidare så bör man också tänka på några grundläggande systemkrav som spelar stor roll för ens streamingupplevelse. Man bör ha en bra bredbandsuppkoppling, så att fotbollsmatchen inte hakar upp sig konstant. Minimum för en okej uppkoppling är 512 kb/s men helst så bör detta ligga runt minst 10 mbit. Använder man sig av en Microsoft-dator så måste man ha Flash installerat, och det är bäst att använda sig av webbläsarna Opera, Chrome eller Firefox. Använder man sig istället av Apple så bör det minst vara en Mac OS X (Snow Leopard 10.6) med Flash installerat.

Sist men inte minst så bör man också ha koll på att de flesta spelsidorna som erbjuder livestreaming av fotboll kräver att man genomför en insättning innan man kan titta på matcherna live. Men detta kan definitivt vara värt, 100 kronor kan exempelvis leda till att man får ta del av hundratals direktsända matcher.