Vad är fotbollstream?

frågeteckenSedan ett par år tillbaka visar ett antal spelbolag och gamblingsajter sport helt gratis på nätet. Sändningarna är live och sker via strömmande video, därav benämningen live stream. Ibland skrivs benämningen ihop, ”livestream” och ibland går fenomenet under namnet ”livestreaming”.

Oavsett benämning så handlar det om samma sak, nämligen gratis sportsändningar på nätet via strömmande video.

Hur fungerar live stream?

Spelbolagen och gamblingsajterna erbjuder live stream för registrerade medlemmar. Man måste alltså skapa ett konto på webbplatsen för att kunna se sport via strömmande video. Att skapa ett konto på ett spelbolag tar bara någon minut. Ibland kommer man in i systemet direkt, medan man i andra fall behöver klicka på en länk i ett aktiveringsmail. Oavsett vilket, är det ingen direkt mödosam process.

När man sedan är medlem är det bara att logga in och sedan klicka sig vidare till avdelningen för live stream. Här ser man en tablå över de sporter och de matcher/sporthändelser som visas via strömmande video. Om det är något speciellt lag man vill se kan man göra en sökning efter matcher med just det laget.

Live stream ser du i ett särskilt fönster. Normalt kan man inte se bilden i helskärm, men det finns givetvis undantag bland spelbolagen. Live stream-tjänsten är kopplad till spelbolagets livebetting. Man kan alltså se en match eller sporthändelse och samtidigt lägga spel på den.

Vilka sporter visas med live stream?

sporterVad kan man då se på live stream hos spelbolagen? Utbudet skiljer sig naturligtvis mellan spelbolagen, men det finns ett antal spelbolag som har ett extremt stort utbud av diverse olika sporter. Ishockey och tennis är andra populära sporter för live stream. Vill man se snooker, bordtennis och volleyboll behöver man inte heller misströsta. Se vår guide över spelbolag som erbjuder live stream för att få alla detaljer.

Fotboll live stream

De flesta som vill se live stream vill se fotboll live stream. Om det är Serie A, Bundesliga, La Liga, Ligue 1 (Frankrike) och Eredivisie (Holland) så har man ett relativt stort utbud av spelbolag att välja mellan. Om man vill se Premier League så behöver man skapa ett speciellt konto hos Viaplay eller beställa Viasat (specialerbjudande här).

En sak man ska notera innan man skapar ett konto hos ett spelbolag för att se sport live stream är att vissa spelbolag har som regel att man måste ha gjort en insättning för att få ta del av utbudet av livestream. Man kan säga att hälften av spelbolagen har denna regel. Man kan dock vara lugn. Det krävs bara att man gör den minsta möjliga insättningen (normalt 100 kronor eller motsvarande i andra valutor) för att ta del av ett utbud på upp mot 100 000 direktsända sportevenemang varje år.

Andra fördelar med live stream

  • Bra bild och ljud (inga kinesiska kommentatorer)
  • Tillförlitlighet (streamen kommer inte stängas av utan förvarning)
  • Lagligt (till skillnad från andra livestreaming-tjänster)
  • Enkelt (bara att logga in på spelbolaget)
  • Praktiskt (se livestream via den stationära datorn, laptopen eller surfplattan)