Bundesliga på TV och streaming

bundesligaBundesliga är namnet på den högsta divisionen för fotboll i Tyskland. Det är mästaren i denna serie som tar hem ligatiteln varje år. Den näst högsta divisionen kallas 2.Bundesliga. Till skillnad från de andra större fotbollsligorna i Europa består denna ligan av bara 18 lag. En anledning för detta är att Bundesliga tar ett längre vinteruppehåll från mitten av december till slutet av januari.

TV-kanaler och streaming

Här kan du se TV-kanaler och streaming tjänster som sänder Bundesliga. Ett bra och billigt alternativ är att registrera ett konto hos ett spelbolag som erbjuder dig att streama fotboll live. Då kan du även betta på matcherna och få chans att vinna pengar. Det finns dock inget spelbolag i dagsläget som erbjuder streaming av matcher från denna liga.

Viasat fotboll Bästa kanalpaketet för all sport.
Viaplay fotboll Bästa streaming för Bundesliga.

Bästa spelbolag för live streaming

unibet live stream Bästa spelbolaget med streaming.

Bundesliga är namnet på den högsta divisionen för fotboll i Tyskland. Det är mästaren i denna serie som tar hem ligatiteln varje år. Den näst högsta divisionen kallas Bundesliga II. Till skillnad från de andra större fotbollsligorna i Europa består Bundesliga bara av 18 lag. En anledning för detta är att Bundesliga tar ett längre vinteruppehåll från mitten av december till slutet av januari.

Om Bundesliga

I dag är Bundesliga rankad som den tredje bästa fotbollsligan i Europa. Det är den europeiska fotbollsorganisationen UEFA som varje år gör denna ranking för att bestämma hur många lag från respektive europeisk fotbollsliga som ska få en plats i Champions League och Europa League. Bundesliga har länge rankats som den fjärde bästa ligan i Europa – före franska Ligue 1 men efter italienska Serie A, men nu ligger man alltså trea i rankingen. Bara Premier League och La Liga ligger före.

Om man vill se fartfylld fotboll och inte bryr sig om att det inte är de allra största världsstjärnorna som springer ut på plan bör Bundesliga vara det första valet. Ingen match i den tyska toppligan är tråkig. Faktum är att det är den fotbollsliga i Europa som har procentuellt sett minst antal mållösa matcher. En 0-0-match i Bundesliga är lite av en skräll. Målsnittet i Europa som helhet ligger omkring 2,60 mål per match. Bundesliga ligger strax under 3,0 mål per match.

De bästa lagen

Det är Bayern München som är det stora laget i Tyskland. Så har det varit sedan slutet av 1960-talet. Innan dess existerade dock knappt klubben. Att man då har plockat hem ett 30-tal större titlar är mycket imponerande. Bland annat tog man tre raka titlar i Europacupen för mästarlag (nuvarande Champions League) på 1970-talet. Den senaste segern i Champions League tog man hem 2001. Andra lag i Bundesliga som är mycket kända i fotbollseuropa är Schalke 04, Hamburger SV, Stuttgart, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach och Werder Bremen. Så fort något av dessa lag springer ut på gräset kan man räkna med spännande matcher. Dessa lag har mängder av fans och läktarna är alltid fulla med fotbollsälskare.

Att det finns så många lag i Bundesliga som kan konkurrera innebär att Bundesliga är en extremt jämn serie. Naturligtvis finns det alltid en eller ett par strykpåsar varje säsong, men om ett lag som ligger på nedre halvan av tabellen slår ett topplag är inte alls ovanligt. I Premier League och La Liga finns det inte på kartan att det sistaplacerade laget slår serieledaren, men i Bundesliga kan allt hända.

Läs mer om Bundesliga på den officiella webbplatsen.

Bundesliga live stream

Den som hänger med lite i Bundesliga vet att Eurosport2 sänder nästan alla matcher under säsongen. Om man nu vill se precis alla matcher är det spelbolaget Leo Vegas som gäller. Men att se på Bundesliga live stream via datorn, är inte det olagligt? Nej, det behöver det absolut inte vara. Spelbolag som Leo Vegas kan köpa in fotbollsmatcher på samma sätt som TV-kanaler. Bundesliga live stream ser du i utmärkt kvalitet. Dessutom är ljudet av högsta klass. Med en dator till tv-sladd kan du även se matcherna på TV:n. Givetvis är Bundesliga live stream helt lagligt och dessutom gratis. Det enda du behöver är ett spelkonto som du har gjort en insättning till.

Läs mer om Bundesliga på den officiella webbplatsen.